contador de visitas wordpress

domingo, 21 de octubre de 2018

Software

Bon dia, classe.

Ja heu treballat prou el hardware. Ja és hora de parlar del software, i d'investigar-lo.
Comenceu per mirar aquest video i llegir  aquesta informació:


SOFTWARE


El programari (software, en anglès) és un terme general emprat per descriure el conjunt dels programes informàtics, procediments i documentació que fan alguna tasca en un ordinador. Comprèn el conjunt sistemàtic dels programes d’explotació i dels programes informàtics que serveixen per a aplicacions determinades.[1] El terme inclou aplicacions com els processadors de text, programari de sistema com el sistema operatiu, que fa d’interfície entre el maquinari i les aplicacions, i finalment el middleware, que controla i coordina sistemes distribuïts.

El programari es pot classificar en tres grans grups:

1.Programari de sistema: El seu objectiu és desvincular adequadament a l’usuari i al programador dels detalls de la computadora en particular que s’usi, aïllant-lo especialment del processament referit a les característiques internes de: memòria, discs, ports i dispositius de comunicacions, impressores, pantalles, teclats, etc. El programari de sistema li procura l’usuari i programador adequades interfícies d’alt nivell, eines i utilitats de suport que permeten el seu manteniment.
2.Programari de programació: És el conjunt d’eines que permeten al programador desenvolupar programes informàtics, usant diferents alternatives i llenguatges de programació, d’una manera pràctica.
3.Programari d’aplicació: És aquell que permet als usuaris dur a terme una o diverses tasques específiques, en qualsevol camp d’activitat susceptible de ser automatitzada o assistit, amb especial èmfasi en els negocis. Inclou entre d’altres:

Aplicacions de sistema de control i automatització industrial
Aplicacions ofimàtiques
Programari educatiu
Programari empresarial
Bases de dades
Telecomunicacions (com per exemple internet i tota la seva estructura lògica)
Videojocs
Programari mèdic
Fulls de càlcul
Programari de disseny assistit (CAD)
Programari de Fabricació assistida per ordinador(CAM)
Programari de presa de decisions
Simuladors

Programari lliure


El programari lliure (en anglès free software) és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.

Com que el programari es pot redistribuir lliurement, en general es pot trobar gratuïtament a Internet, o a un cost baix si l’adquirim per mitjà d’altres medis (CD-Rom, DVD, disquets…). A causa d’això, els models de negoci basats en programari lliure normalment es basen en proporcionar serveis de valor afegit com suport tècnic, cursos de preparació, personalització, integració, o certificació.

No s’ha de confondre amb el programari gratuït (en anglès freeware), que inclou en algunes ocasions el seu codi font, encara que no sigui lliure, a diferència del programari lliure, ja que no se’ns asseguren els drets a la modificació i redistribució del programa.

 Font: Wiquipedia

I ara, com ja heu practicat, feu una investigació sobre aquests aspectes i penjeu el resultat al vostre bloc:

0-Definició de software
1. Software de programació:
1.1 Sistema operatiu
1.1.1 Windows
1.1.2 Mac
1.1.3 Linux

1.2. Creació
1.2.1 Java
1.2.2 HTML
1.2.3 Cobol
1.2.4 C++

2. Software de gestió
2.1 Ofimática
2.1.1 Microsoft Office
2.1.2 Open Office
2.1 Aplicacions
2.3 Altres
2.3.1 Antivirus
2.3.2 Programes "on-line"

3. Software de navegació:
3.1 Exploresr
3.2 Mozzilla Firefox
3.3 Google Chrome
3.4 Altres

No cal que sigui gaire exhaustiva: una mica d'història, caracterìstiques generals, utilitats.

Teniu temps per fer aquest treball fins el divendres 2 de novembre

No hay comentarios:

Publicar un comentario